Wat als THC uit Cannabis kankercellen dood ? (video)

Wat als THC uit de Cannabis plant kankercellen dood ?

Het lijkt heel onwerkelijk, dat cannabis kanker zou kunnen genezen ! Een onwerkelijk idee, omdat wiet bijna overal Illegaal is, en het wordt in de volksmond drugs genoemd. ‘Drugs koop je in een apotheek en op straat ! In een koffieshop worden kruiden verkocht! Waarom is het illegaal ? Wat heeft de farmaceutische industrie ermee te maken? Wat heeft Aspirine te maken met het verbod op cannabis begin 20ste eeuw?

Artikel bevat de volgende filmpjes:
– Wat als THC uit de hennepplant kankercellen dood ?
WERELDPRIMEUR  – Het Nederlandse Radboudziekenhuis in Nijmegen test wietpil op Alzheimerpatiënten ! TV Omroep Gelderland…
Marijuana & Cancer ! Mensen met een Eetstoornis, gaan weer ‘lekker’ eten na consumeren van cannabis !!

Het onderzoek naar cannabis begon in de negentiende eeuw. In de jaren veertig werden twee belangrijke stoffen uit de hennepplant geïsoleerd, cannabinol en cannabidiol. In de jaren zestig lukte het om de stof delta-9-tetrahydrocannabinol (THC) uit de hennepplant te isoleren, dit is de belangrijkste psychoactieve stof. Snel hierna werden vele andere stoffen uit de hennepplant geïsoleerd en hun structuren in kaart gebracht. Eind jaren tachtig werden in het menselijk lichaam natuurlijke receptoren (cannabinoïd-receptoren) ontdekt, waar cannabis op aangrijpt. Begin jaren negentig werd anandamide ontdekt, een van nature in het menselijk lichaam voorkomende stof die op dezelfde receptoren aangrijpt.

Hennep is de plant met de meeste geneeskrachtige eigenschappen. En het groeit als [on]kruid. De plant is dus een kruid en geen drugs. Drugs (allopatische medicijnen) is een Engels woord en dat haal je bij de drugsstore (apotheek). Maar de wiet die in koffieshops te koop is, is meestal aan te merken als een drugs, omdat veel kwekers niet weten waar ze mee bezig zijn! Ze willen geld verdienen aan deze planten en denken niet aan het welzijn van de rokers. Daardoor bevatten veel wietsoorten in de koffieshop nog chemische insecticiden en die zijn niet goed voor onze gezondheid. Ook wordt de meeste wiet op een hydrosysteem gekweekt. Deze kwekers gebruiken chemische voeding. Dit is op zich geen probleem, mits je op tijd stopt met de voeding en er daardoor voor zorgt dat de chemische stoffen uit de plant zijn. Maar dit gebeurt zeldzaam of nooit bij die geldkwekers. Dus als je echt ongevaarlijke wiet wilt hebben dan zal je moeten zoeken naar een kweker die het met liefde doet of je zult zelf een wietplant moeten kweken.

In 1928 is wiet onder druk van amerika verboden in nederland en dit zonder goede reden.Maar die reden begrijp je gelijk als je ziet wanneer farmaceutische bedrijven op kwamen zetten met hun aspirine[ook begin 1900].

Ook uit de documentaire ‘Wat als THC uit de hennepplant kankercellen dood ?’ (zie hieronder) blijkt dat Hennep/Cannabis voor 1937 veelvuldig gebruikt werd vanwege de medicinale werking ervan, maar ook om recreatieve redenen. In de documentaire wordt uitgelegd, waarom er een verbod op Hennep Cannabis kwam. De farmaceutische industrie heeft hier alles mee te maken.

Hier eerst wat eigenschappen en kenmerken;
Ontstekingsremmend,
verminderd zwellingen,
is anti allergisch,
beter reukvermogen ,
is ontspannend,
versterkend,
vermindering hoest, bronchitis…
versterkt verzwakt reuk-zintuig,
goed voor astma,
hooikoorts en andere allergische reacties,
huidirritaties, eczeem &  ontstekingen,
nerveusheid, slapeloosheid, angsten & onrustigheid.
Verder werkt het pijnstillend, krampwerend, is psychoactief,
ontspannend, eetlustopwekkend, en slaapopwekkend.

Bekijk hier een zeer interessante documentaire over Cannabis en THC… Nederlands ondertiteld!

 

 

Meer informatie over de wietplant:
Hennep is de meest veelzijdige plant – veelzijdiger nog dan de sojaboon die thans waarschijnlijk de grootste variëteit aan duurzame producten levert. Hennep is een rijke voedingsbron, maar levert ook alle producten die uit hout, katoen en aardolie worden gemaakt. De basis van die veelzijdigheid zijn zes ruwe grondstoffen: lange bastvezels, medium vezels, korte kernvezels, zaad, olie en meel. De vezels van de bast worden gebruikt voor textiel, maar ook voor een duurzaam alternatief voor glasvezel. Mediumvezels worden gebruikt voor papier en de korte vezels voor bouwmaterialen. Zaad en meel dienen voor een reeks van voedingsmiddelen. De olie ook, maar die dient tegelijkertijd voor de productie van shampoo, zeep, wasmiddelen en verf. Hennep is een veelzijdig agrificatiegewas – de plant is geschikt voor industriële toepassingen zoals het produceren van plastics.


Cannabis is tweehuizig, wat wil zeggen dat er mannelijke en vrouwelijke planten zijn. De eenjarige plant groeit snel: rond half mei gezaaid kan men het eind augustus oogsten en de plant kan enige meters hoog worden. De lange wortels breken de grond en maken zo de akker vruchtbaarder. Met zijn lange wortels staat cannabis ook stevig, de plant werd ooit gebruikt als windscherm rond de akkers. Cannabis groeit vrijwel op iedere grond, heeft weinig voedsel nodig en is resistent tegen ziektes. Kunstmest en pesticiden zijn overbodig. Door de dichte groeiwijze is het verbouwen van cannabis zelfs een goede manier om onkruid te bestrijden!

Een hectare cannabis levert gemiddeld 2000 kg zaad op. Dit zaad is voedzaam. Het bevat geen THC, maar vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen. Men kan het vermalen tot meel, dat vrij is van gluten. Het is beter verteerbaar dan sojameel, men kan er zelfs babyvoeding van maken. De olie, bijna 20% van het gewicht van het zaad, bestaat uit onverzadigde vetzuren. Het is een goede spijsolie, gezond en niet duur. Uiteraard kan men er zeep van zieden en zalf van maken, maar ook een plastic die biologisch afbreekbaar is. Er kan een olielamp op branden, men kan er een auto op laten rijden, of er zelfs een hele auto van bouwen. Het uitgeperste zaad dient als veevoer. Het zaad is volstrekt ongevaarlijk. De stam van de cannabis heeft lange vezels die gemakkelijk loslaten. Canvas wordt van cannabis gemaakt, men spinde er draden van, die sterker zijn dan enige andere vezel. De Chinezen gebruikten canvasvezels voor hun boogpezen, maar van canvas kan men ook de meest soepele stoffen weven. De vezels zijn bestand tegen vocht en vrijwel onverslijtbaar. Canvas speelde daarom ooit een grote rol in de zeilvaart: de zeilen, het want, de schoten en vallen, het breeuwsel, de visnetten, de vlaggen en wimpels, de plunjezakken, hangmatten en kleding van de bemanning, het was allemaal canvas! Het hele leger van Napoleon liep in canvas uniformen. Het strategische belang van cannabis was dan ook enorm. De boeren waren soms verplicht om op een gedeelte van hun land cannabis te verbouwen! De eerste Levi’s spijkerbroeken waren van canvas en deze waren vrijwel onverslijtbaar. Tegenwoordig zijn ze van katoen en een beetje bouwvakker verslijt er enkele per jaar.

Van de cannabisstengels en van versleten canvas kan men een pulp maken, waaruit papier wordt vervaardigd. Dit procedé was reeds in de oudheid bij de Chinezen bekend. Het werd overgenomen door de Moslims, die er hun Koran op verspreidden, en tijdens de kruistochten bereikte deze techniek Europa. Perkament maakte plaats voor canvaspapier, dat nauwelijks vergeelt of verzuurt. De eerste Bijbels werden erop gedrukt en canvaspapier bleef gebruikelijk tot laat in de 19e eeuw. Toen ging men over op houtpulp. De papieropbrengst van een hectare cannabis is echter ruim vier maal zo groot als die van een hectare dennenbos! Voor de productie zijn ook veel minder giftige chemicaliën nodig en het papier is veel duurzamer. Als biomassa biedt hennep een duurzame bron voor brandstof. Geen enkele plant brengt meer biomassa op: tien ton gedroogde biomassa per hectare. Tachtig procent daarvan betreft houten stengels, waar weer 77 tot 85 procent cellulose, de grondstof voor papier, inzit. Bos groeit langzamer en in bomenhout zit maar 65 procent cellulose.

Hennep groeit in vrijwel elk klimaat – van Finland tot in de Sahara. China en Oost-Europa zijn thans de grootste producenten, maar in Groningen worden jaarlijks ook drieduizend voetbalvelden industriële hennep geoogst. Een extra voordeel van hennep is, dat het snel groeit. De plant is in honderd dagen volgroeid en dat betekent dat het gewas op vele plaatsen tweemaal kan worden geoogst. Of dat het kan worden ingezaaid na de oogst van een ander gewas. Hennep zelf hoeft overigens niet in rotatie – in afwisseling met andere gewassen – te worden geteeld. Hemp (Hennep) is verboden in de USA ten voordele van katoen (waar veel gif op word gespoten) Hemp groeit op 3 maanden tijd 4 meter hoog zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen.
De planten groeien dicht tegen elkaar en laten geen ruimte voor onkruid. Boeren die in het jaar na de hennepoogst bijvoorbeeld aardappels poten, ontdekken dat zij dat jaar de helft minder bestrijdingsmiddelen nodig hebben. De diepe wortels van de hennep geven onkruid minder kans. Tenslotte dient hennep als een ideale schoonmaker van vervuilde grond. Hennep onttrekt in één oogst zestig tot zeventig procent van de vervuiling aan de grond. Die vervuiling gaat in de bloemen zitten die kunnen worden verbrand, de rest van de plant is dan schoon en bruikbaar voor andere doeleinden.

Ook heb ik begrepen dat de cannabis plant de grootste zuurstofleverancier is van alle gewassen d.m.v. fotosynthese. Wat betekent dat? Dat ie meer CO2 in zuurstof omzet (onder invloed van zonlicht) dan enig ander gewas. […] het allerbeste hiervan, wij kunnen de bossen met rust laten, wij hoeven nooit meer één boom te kappen. Zou dat geen prachtig cadeau zijn aan onze kinderen en kleinkinderen?! Het is duidelijk dat vooral Amerika het internationale drugsbeleid coördineert en domineert gedreven door één motief: in eigen land is er een oorlog aan de gang die al decennia lang woedt, de ‘War on Drugs’.

Deze oorlog die dit jaar in Washington voor 37,1 miljard dollar op de begroting staat, is er een van vele superlatieven, vooral in bedrijfsmatige zin. De politie is van misdaadbestrijder verworden tot een ondernemer die elke potentiële drugscrimineel arresteert met maar één doel: het in beslag nemen van zijn geld en zijn bezittingen. De veelal geprivatiseerde gevangenis industrie kan met een populatie van ruim 2 miljoen de positieve bedrijfsresultaten op Wall Street verzilveren. De behandelindustrie moet op haar beurt jaarlijks honderdduizenden veroordeelde verslaafden proberen uit de handen van de geprivatiseerde gevangenissen te houden. En ook daar hangt weer een prijskaartje aan.

Door de ‘War on Drugs’ worden de contouren zichtbaar van een samenleving die winstmaximalisatie en moraal heeft gecombineerd met de drugsproblematiek, die zo een hele, vooral zwarte generatie totaal dreigt te criminaliseren en zo het beeld oproept van een dronken reus die niet weet dat hij in zijn eigen voeten schiet.

Henry Ford bouwde zijn eerste auto met hennepvezels en reed de motor op hennepolie. […] Zelfs staal kan vervangen worden door hennep. Het is lichter waarmee auto’s met minder pk’s sneller optrekken en minder verbruiken en het is veel stootvaster dan staal waar je bij het minste en geringste al een deuk oploopt die dan weer kapitalen kost om te laten repareren. Dus de olie waarop de auto loopt kan van hennep gemaakt worden, het chassis en de carrosserie, het interieur, eigenlijk gewoon de hele auto! Los van dit gegeven ben ik ervan overtuigt dat wanneer hennep uit het illegale circuit komt nog veel meer toepassingen bedacht zullen worden.

Hennep als medicijn

Cannabis ( de rookbare versie ) blijkt ook een medicijn tegen talloze kwalen! Voor de farmaceutische industrie is cannabis dan ook gevaarlijk. In de 19e eeuw werden extracten van cannabis nog verkocht in de apotheken. Ze werden gebruikt tegen krampen, toevallen, astma, slaapstoornissen, migraine en andere kwalen. Hennepzaadolie hielp tegen eczeem en psoriasis, hoge bloeddruk, hoog cholesterol gehalte, reuma, ontstekingen en diabetes. Ook blijken chemopatiënten veel baat te hebben bij het gebruik van cannabis. Een medicinale toepassing wordt tegenwoordig weer toegestaan, maar is aan strikte regels gebonden. Cannabis helpt ook tegen ADHD en voor kinderen lijkt dit medicijn ongevaarlijk.

“Broodje Wiet” Schadelijke Drugs Soort ??…. Broodje Aap verhaal !

Verder kwam ik het volgende nog tegen op internet:
WERELDPRIMEUR – Het Nederlandse Radboudziekenhuis in Nijmegen test ‘wietpil’ op Alzheimerpatiënten ! In het Radboudziekenhuis in Nijmegen wordt onderzocht of de zogenoemde ‘wietpil’ een goed medicijn is voor Alzheimerpatiënten. Alzheimerpatiënten worden suf van de medicijnen die ze gebruiken en deze pil moet ervoor zorgen dat de patiënten alerter blijven. De pil is ontwikkeld door het Nijmeegse bedrijf Echo, dat er als eerste in is geslaagd het werkzame onderdeel van cannabis, THC, in een pil te stoppen. In het ziekenhuis wordt eerst getest op 30 patiënten en als de uitslagen positief zijn, gaat het onderzoek verder met een grotere groep mensen. Het onderzoek kost 9,5 miljoen euro. De helft daarvan wordt gesubsidieerd door de provincie Gelderland en Europa.

WERELDPRIMEUR – Het Nederlandse Radboudziekenhuis in Nijmegen test wietpil op Alzheimerpatiënten !

 

Tal van filmpjes op youtube welke aantonen dat cannabis (THC) een medicinale werking heeft.
No Accepted Medical Use? Three Perspectives on Medical Cannabis

“THE CURE” OIL RE-INTRODUCED By Rick Simpson
Hemp oil used for third-degree burn  & part 2   – Results on a Third Degree BURN!

Cured A Cannabis Oil Story A film by David Triplett
Cannabis Cures Cancer 
from Rob Robinson and Jen Rog of Damn Sam Productions

 

Marijuana & Cancer !
Mensen met een Eetstoornis, gaan weer ‘lekker’ eten na consumeren van cannabis !!

 

Gerelateerd:
> When We Grow! …this is what we can do

Bronnen:
– kruiden.hetbewustepad.nl
– Youtube

You May Also Like