Sneeuwbui in hartje zomer & vreemde substantie op straat

Nootdorp/Leidschendam – In de regio heeft het vannacht gesneeuwd en gehageld. Het leverde opmerkelijke plaatjes op.

Op de IJsvogellaan in Leidschendam was het wegdek even helemaal wit, een bizar tafereel voor hartje zomer. In buurgemeente Nootdorp meldt een inwoner dat er na de bui een vreemde substantie is aangetroffen op straat. “Na de sneeuwbui van afgelopen nacht ligt de straat helemaal onder de zwarte troep. Het is een soort gruis”.

rare-substantie-op-straat

Op de Fellowshiplaan Nootdorp meldt een lezer allemaal zwarte troep op straat na de hoosbui van afgelopen nacht. Is het grond- en bagger dat is opgespat tussen de straatstenen of is er iets anders aan de hand? Foto: Familie Van den Ende.

 

UPDATE:
Leidschendam/Nootdorp – De redactie van HetKrantje-Online.nl kreeg dinsdag 9 augustus vanuit deze regio meerdere meldingen over een vreemde substantie in de straten en op daken.

Uit Leidschendam, Nootdorp en Delft kwamen verschillende e-mailtjes binnen over zwart gekleurd gruis. In eerste instantie werd gedacht aan afval dat mogelijk los was geraakt op daken na een flinke hagelbui, maar dat wordt door een andere melder stellig ontkracht: “In Leidschendam zie ik het ook liggen. In mijn tuin, maar ook op stoepen waar helemaal geen huis bij in de buurt is. Het kan dus niet van daken afkomstig zijn”, zegt hij.

Geen onderzoek
De Omgevingsdienst Haaglanden doet opmerkelijk genoeg geen onderzoek. “Wij werken in principe in opdracht van de gemeente. Er is nog geen officieel verzoek gekomen om dit te onderzoeken. Daarnaast doen wij geen onderzoek als er geen veroorzaker bekend is”, zo meldt een medewerker telefonisch aan onze redactie. De milieudienst laat verder weten niet bekend te zijn met milieu-incidenten die in verband kunnen worden gebracht met zwart gruis. De gemeente Leidschendam-Voorburg komt later vandaag met een reactie.

rare-substantie-op-straat2
Foto: Rene Hendriks / Regio15.nl

Zwarte brokjes
Een bekende 112-fotograaf uit de regio heeft het materiaal inmiddels zelf maar veiliggesteld en getest. Het zijn zwarte brokjes en oplosbaar in water, zo laat hij weten. Hij heeft het materiaal daarnaast minutieus gefotografeerd.

 

Bron: www.hetkrantje-online.nl
Foto: Politie Leidschendam-Voorburg.

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *