Pokemon GO’-ahead en informeer CIA…

Binnen enkele weken, is de hele wereld, op een heel enge wijze in de ban geraakt van Pokémon GO. De straten zijn gevuld met Pokémon vangende zombies, de aandelen van Nintendo gaan through the roof en mensen met overgewicht vallen af. De hype is real. Maar dat is niet het enige wat real is: Pokémon GO is blijkbaar bij uitstek hét apparaat voor ~de overheid~ om alles van je te weten te komen. Alles? Jazeker: ALLES.

pokemon-go-logoVeel apps hebben behoorlijk verborgen privacy voorwaarden, dat is geen geheim. Wanneer je de app wilt gebruiken, moet je toegang geven tot je Facebookvrienden of je contacten; dat is al lang eerder regel dan uitzondering. Maar het nieuwe ‘Pokémon GO’-spel gaat nog een stapje verder; je geeft de app namelijk niet alleen volledige toegang tot je camera en locatie, maar ook tot je volledige Google account (als je dat account en DUS de gegevens ervan gebruikt om in te loggen). En dat is nogal wat; maar toch staan ze met bosjes in de rij om mee te doen met ‘Pokemon GO’.

Wat dat betekent?
De app kan je mails lezen, mails sturen (!), je agenda inzien, je internethistory bekijken en nog meer. Er is één excerpt uit de privacy policy die wel heel ver gaat:

“We may disclose any information about you (or your authorized child) that is in our possession or control to government or law enforcement officials or private parties.”

Yup. Maar eerlijk, als jij een gretige Pokémonfan bent die gewoon een Pikachu wil vangen dan lees je de policy niet eens, toch? En dat is nog niet eens het meest indringende wat er gebeurt, als je het spel wilt gaan spelen. Pokémon GO heeft namelijk een vrijwel directe binding met.. de CIA.

pokemon-go-voorwaarden-1024x242

Deze app is namelijk gemaakt door ‘Niantic’ en dat bedrijf is weer afkomstig van John Hanke de oprichter van Keyhole. Keyhole was de voorloper van Google Maps, dat in 2004 door Google werd ingelijfd. Maar voordat het van Google werd kreeg Keyhole geld toegestopt van een andere firma, In-Q-Tel. Dit is een zogenaamd ‘venture capital’-bedrijf, dat voor de Amerikaanse regering werkt en voornamelijk investeert in bedrijven waar ‘Big Brother’ zich voor zou interesseren. Dat niet alleen; Keyhole’s voornaamste investeerder was Geospatial-Intelligence Agency (NGA) dat zich voornamelijk bezig houdt met het ‘verzamelen, analyseren en distribueren van geo-data.’

pokemon-smartphone-hack-576x1024Uiteraard heeft Pokémon GO een logische reden om acces te vragen tot o.a. je camera en locatie; zonder die twee dingen zou de app niet werken. Maar dat betekent ook dat de app precies weet waar miljoenen mensen zich bevinden, met wie ze op dat moment zijn en waar ze naartoe gaan..!! Een Reddit gebruiker,‘fight_for_anything’, legt het heel treffend uit (vertaald):

‘Klaarblijkelijk hebben inlichtingendiensten een boel informatie ingewonnen via Google Maps en aangesloten ‘Street View’; informatie die eenvoudig te verkrijgen was, via de bekende auto’s die opnamen maakten van straten. Maar de inlichtingendiensten zien dit verhaal pas als het begin..
Het is een soort skelet waar nu ‘het vlees’ op gehangen mag gaan worden. Méér informatie moet op deze kaarten worden geplakt, vooral van plaatsen die van de straat weg liggen en van binnen in gebouwen. Dat zou miljoenen uren kosten om dit door eigen personeel te laten doen, zo je er al toegang toe hebt; een logistieke nachtmerrie, om het zo maar te noemen.

Stel je nu voor wat er aan de hand is.. Je dringt via de goedkeuring van de gebruiker van Pokemon GO, de smartphone binnen van een speler en kijkt online mee. (Of je slaat alles op, op mega-giga-computers, van plaatsen waar je van te voren informatie van wilt opslaang). Kijk je online mee, dan kun je de gebruiker van deze app, dus heel eenvoudig sturen, naar dié plekken die je in kaart gebracht wilt hebben..!!

De burger is dus bezig, simpel gezegd, zijn taak voor CIA keurig uit te voeren. Zoals hooggeplaatse CIA-bazen ook al toegaven, tijdens Congres-hearings, dat zij in hun nopjes waren met de komst van Facebook, omdat ze niet gedacht hadden, dat mensen zóveel persoonlijke data, op het internet zouden zetten..

Stel je voor dat al deze foto’s ook worden opgeslagen in een mega-database, (waarbij natuurlijk de ingeshopte Pokemonfiguurtjes zijn verwijderd!). Al deze foto’s hebben een GPS-label en zijn door de gyroscoop van de smartphone voorzien van een X/Y/Z-coördinaat van de hoek waaronder de opname is gemaakt. Dan ben je dus heel simpel in staat, om foto’s van verschillende bronnen aan elkaar te plakken en krijg je een soort Google Street View, maar dan van BINNEN GEBOUWEN..!’

Dus terwijl al die gebruikers bezig zijn met hun spel, om ze allemaal te pakken te krijgen, ‘Catch ‘m All’.., is de speler van het spel, druk bezig als CIA-agent onder cover, de database voor de CIA vol te stoppen met essentiële informatie. Met high-resolution beelden ook nog eens. De Reddit-gebruiker gaat verder (vertaald):

‘Stel je voor dat je lokale kerk een moskee is, waar ze ‘terroristische activiteiten’ vermoeden. En dat ze daar foto’s van zouden willen hebben, of de foto’s van auto’s die rond deze kerk aanwezig zijn en hun nummerplaten. Of foto’s van de mensen die in en uit de kerk gaan.. De CIA hoeft alleen maar een paar Pokemon-figuurtjes in rij te plaatsen, zodat de speler achteloos het werk van de CIA uitvoert en de kerk, de auto’s en de mensen filmt. Onbewust van wat hij feitelijk aan het uitspoken is.’

Dus als je hieraan allemaal niet mee wilt doen en tóch het kennelijk verslavende (!) ‘Pokemon GO’ wilt spelen, gebruik dan een oude telefoon, bijvoorbeeld van Marktplaats. Fix een VPN op je ‘eigen’ phone en gebruik die vervolgens als Wi-Fi hotspot voor je backup telefoon. Kost je weliswaar twee keer zoveel batterij-vermogen, maar je bent waarschijnlijk ietsjes veiliger.

Pokemon-Putin-768x299

Ondertussen heeft Vladimir Poetin het ‘CIA-spel’ verboden..
Na een zorgvuldig onderzoek door het Kremlin, is  het nu aan president Poetin van Rusland om het ‘Pokemon GO’-spel te verbieden voor gebruik in Rusland. Het Kremlin is tot de conclusie gekomen, dat het spel, door middel van de techniek in de geavanceerde smartphones, directe links heeft naar CIA-databases en ‘grotere kringen van inlichtingendiensten’ en ‘daarbij gebruikt wordt om data te verzamelen op een kolossale wijze’…

Volgens het Kremlin worden jonge mensen op deze manier getriggerd om hun privacy op te geven, ten gunste van deze inlichtingendiensten en werken ze, door het spelen van het spel, mee aan het informatie-verzamelen voor de Amerikaanse CIA. Hetzelfde verhaal dus wat we hierboven hoorden van de ReddIt-gebruiker ‘fight_for_anything’; dezelfde opzet. Het spel, aldus het Kremlin, ‘heeft een uitgebreide lijst van indringende, maar door de gebruiker goedgekeurde, volgmethodes. Het waren juist deze ‘kleine lettertjes in de voorwaarden van Pokemon GO, die Kremlin achterdochtig maken en het afgeronde onderzoek hebben veroorzaakt, aldus een zegsman van het Kremlin.

‘Niantec’, het bedrijf achter dit spel, aldus weer het Kremlin, heeft zéér nauwe banden met de CIA en de grote baas van Niantec, John Hanke, was de man die in 2001 de ontwerper was van het programma ‘Keyhole’, dat later werd gekocht door Google. Het grootste deel van het geld dat nodig was om ‘Keyhole’ (sleutelgat..!!) te maken, kwam van de ‘National Geo-Spatial Intelligence Agency’ en de CIA.

Pokemon-NGA-1024x382

‘Pokemon GO’ markeert nu het toppunt van de carrière van John Hanke’s werk voor inlichtingendiensten. Hij is een werknemer van de NewWorldOrder, wiens carrière bestond uit het ingenieus plannen en creëren van methodes om onvermoede burgers te bespioneren en deze informatie terug te koppelen aan de inlichtingendiensten. Met de lancering van ‘Pokemon GO’, heeft de CIA feitelijk miljoenen burgers tot hun medewerkers gemaakt, ook al zijn deze burgers/mensen zich hiervan in het geheel niet bewust.. Zij verrichten het werk, dat anders onmogelijk door de CIA uit te voeren zou zijn.

pokemon-GO-weggetoverd-door-je-smartphoneVladimir Poetin, die in 2016 de belofte deed aan de wereld, dat hij de NWO zal vernietigen, noemt het spelletje ‘Pokemon GO’ en wolf in schaapskleren. Het spel is nog niet in Rusland gelanceerd, maar enkele Russische fanaten hebben wel toegang tot het spel en zijn al begonnen het te spelen in de straten van Moskou, hetgeen direct een waarschuwing uitlokte van de Russische leider, dat deze mensen om veiligheidsredenen, weg dienen te blijven van het Kremlin en de andere overheidsgebouwen.

Het lijkt erop dat meer landen in de startblokken staan om het door de CIA gefinancierde spel, om preciés de redenen die Poetin noemt, te bannen. China, dat de grootste smartphone- en computerspellenmarkt vertegenwoordigt, heeft ook al haar terughoudendheid voor het spel laten horen, waarbij het spel een ‘Trojaans Paard’ werd genoemd, om agressieve militaire actie tegen China, vanuit Japan en de VS voor te bereiden.

Hoe het ook is, Pokemon GO is het laatste instrument om mensen te ‘boeien’.. Het gebeurt met een bepaalde soort hypnose, iets dat sinistere consequenties kan hebben. De NWO heeft deze mensen als het ware in één kring gedreven en gebruikt hen nu om high-resolutie data te creëren van hun omgeving, inclusief hun privé-domeinen. Informatie die opgeslagen wordt door de CIA.

En ja, ook het Kremlin komt met de alinea uit de kleine lettertjes uit de voorwaarden die akkoord bevonden moeten worden, om het spel te kunnen downloaden en spelen. Het is opnieuw deze alinea, die er toch letterlijk ook zo staat:

“We may disclose any information about you (or your authorized child)
that is in our possession or control to government
or law enforcement officials or private parties.”

“Wij mogen alle informatie onthullen over jou (of je wettige kind)

die in ons bezit is of onder controle van de overheid,

of van wetshandhavende ambtenaren of particuliere instanties.”

Het is feitelijk dus net als bij een arrestatie, wanneer een politieman je rechten voorleest.. “Alles wat u zegt of doet, tijdens het te pakken nemen van Pokemon-figuurtjes, kan en zal tegen u gebruikt worden in een straf/rechtzaak.”.

 

Bron: wanttoknow.nl

You May Also Like