Nederlandse wetenschapper: “9/11 is gewoon een complot”

Er is geen enkele twijfel of de aanslagen van 11 september 2001 op de Twin Towers in New York en het Pentagon in Washington het resultaat waren van een goed voorbereid complot. Dat stelt lucht- en ruimtevaartdeskundige Coen Vermeeren in zijn nieuwe boek 9/11 is gewoon een complot, dat op 11 september uitkomt.

Wiens complot was het eigenlijk? In het nieuwe boek lees je de officiële complottheorie naast de argumenten van de belangrijkste andere 9/11-complottheorieën en de noodzaak om daar met elkaar een open en eerlijk debat over te voeren.

“Het 9/11-boek is geschreven omdat ik op de eerste plaats voor mezelf helder wilde opschrijven wat nu de exacte problematiek is van dit enorm beladen onderwerp,” zegt Vermeeren. “Kennelijk zijn veel geleerde mensen van mening dat het allemaal onzin is, die 9/11-complottheorieën, maar ik hoor daar nooit inhoudelijke argumenten voor.”

Machtselite
Coen Vermeeren met zijn vorige boek

Hij besteedt een heel hoofdstuk aan het woord complot; waar het vandaan komt en wie het heeft bedacht als wapen in de strijd om mensen over dergelijke onderwerpen hun mond te laten houden. Je plakt mensen gewoon een sticker ‘complotdenker’ op zodat je de inhoudelijke discussie niet meer hoeft te voeren, aldus Vermeeren.

Hij hoopt met het boek te bereiken dat we in Nederland een inhoudelijke discussie kunnen voeren over dit beladen onderwerp. Mensen beginnen volgens hem duidelijk te zien dat de mainstream media een hoog Jan-Klaassen-en-Katrijn-gehalte hebben dat weinig met eerlijke verslaggeving van doen heeft.

De Nederlandse oud-premier Dries van Agt zegt over het boek: “Het schrijven van een boek als dit door dr. ir. Coen Vermeeren vergt onbevangenheid en lef.” Rapper Lange Frans voegt daaraan toe: “Vermeeren luidt met twee handen de klok die de Nederlandse media 15 jaar stil hebben laten hangen.”

Oud-beurscommentator bij RLTZ Willem Middelkoop reageert: “Gelukkig zet Coen Vermeeren de inmiddels bekende feiten op een rij. Het resultaat is een ongelooflijk verhaal. Hopelijk opent het velen de ogen over de complotpraktijken van de neoconservatieve machtselite.”

Als een pudding

Afgelopen jaar haalde Vermeeren architect Richard Gage, de oprichter van Architects and Engineers for 9/11 Truth (AE911Truth), naar Nederland voor een lezing. Voor een volle zaal in de TU Delft haalde Gage de huidige theorie van de aanslagen onderuit.

AE911Truth, een groep van 2600 architecten en ingenieurs, stelt dat de Twin Towers in New York zijn ingestort met behulp van explosieven. De groep zegt absoluut geen schuldigen aan te willen wijzen of complottheorieën te ontwikkelen. “De instortingen zijn gewoon onvoldoende onderzocht,” zegt de Nederlandse architect Wico Valk, die zich bij de groep aansloot. “Na 15 jaar eindelijk het boek dat alle feiten en fabels rondom de meest bepalende gebeurtenis van deze eeuw bij elkaar brengt.”

De groep architecten bracht vorig jaar ook een boek uit dat de waarheid naar buiten brengt. De architecten en ingenieurs wilden vooral weten waarom WTC7, het kleine broertje dat op zo’n 100 meter ten noorden van de Twin Towers stond, inzakte. Dat gebouw werd niet door een vliegtuig geraakt, maar zakte wel als een pudding in elkaar.

Maanden voorbereiding

Cage zet onder meer vraagtekens bij het tijdstip van het instorten van WTC7. De kleinere toren stortte pas zeven uur na de Twin Towers in elkaar. BBC-verslaggeefster Jane Standley berichtte op 9/11 live vanuit New York en meldde de kijkers dat WTC7 zojuist was ingestort, ruim 20 minuten voordat het ook daadwerkelijk gebeurde.

Nederlandse wetenschapper: "9/11 is gewoon een complot"
Niels Harrit (Frandsen Finn)

WTC7 viel kaarsrecht naar beneden: net zoals bij gecontroleerde ontploffingen tijdens het slopen van gebouwen. Dergelijke ontploffingen vereisen echter maanden voorbereiding en uiterste nauwkeurigheid.

Zelfs Leslie Robertson, één van de hoofdontwerpers van het WTC-complex, gelooft niet dat een kantoorbrand verantwoordelijk kan zijn geweest voor de instorting.

 

Thermiet

Gage stelt dat de stalen draagbalken van de gebouwen zijn doorgesneden met thermiet, dat enkele seconden na ontbranding een temperatuur van 2500 graden Celsius bereikt. Dat is precies wat emeritus hoogleraar Niels Harrit van de Universiteit van Kopenhagen aantrof in de puinresten van het WTC.

Dr. Harrit reisde samen met acht wetenschappers af naar Ground Zero om het puin van de torens te doorzoeken. Het team trof grote hoeveelheden thermiet aan. Ook werden rood-grijze chips gevonden. Het onderzoek werd gepubliceerd The Open Chemical Physics Journal.

Volgens een aantal complottheorieën zit een kleine groep, met controle over de geheime diensten, achter de aanslagen. Zij zouden een excuus zoeken om hun defensie- en oliebelangen in het Midden-Oosten veilig te stellen.

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *