Hoe weet je of iemand “goed” is?

hoe weet je of iemand goed isHoe kunnen we zien of we iemand kunnen geloven? Wie vertelt er écht de waarheid? Wie heeft het nou wel of niet goed met ons voor? Er is nu een heel eenvoudige manier om dat vast te kunnen stellen.

Mike Adams van Natural News komt met een leuke manier om vragen te beantwoorden die bij veel mensen spelen, zoals: Hoe kunnen we zien of we iemand kunnen geloven? Wie vertelt er nu echt de waarheid? Wie heeft het nu wel of niet goed met ons voor?

Mike zegt dat er een heel eenvoudige manier is om vast te stellen wie “goed” of “kwaad” is en ook om te bepalen of iemand het goed voor heeft met ons en de wereld of niet. De methode die hij hanteert is heel accuraat en je kunt hem gelijk gebruiken om de motieven en drijfveren van iemand te testen. Het begint allemaal met het begrip dat er een spectrum waarbinnen er variatie is van controle tot “het vergroten of versterken van iemands eigen kracht, “empowerment”.

Hoe weet je of iemand goed is ?
Stel je voor dat er een stuk touw op de grond ligt van drie meter lang. Helemaal aan de linkerkant van het touw heb je het punt dat wij “controle” noemen en helemaal rechts dat wat wij “empowerment” noemen.

Laten we beginnen met “empowerment”. Dit is het punt op het touw dat mensen voorstelt die je krachtiger en sterker maken met kennis, vaardigheden, wijsheden en middelen of gereedschappen. “Empowerment” is “goed”, want het brengt wijsheid, vaardigheden en overvloed van de ene persoon over op de andere. Het herkent de waarde van het individu en respecteert bewustzijn en vrije wil.

rope-lightHelemaal aan de linkerkant van het touw heb je het punt “controle”. Hier bevinden zich de mensen die erop uit zijn om jou te controleren: Om geld bij je weg te halen (je te bestelen), om je vrijheden te beperken, om je gehoorzaamheid te eisen en de dreiging van geweld te gebruiken als je niet meewerkt. Deze filosofie heeft maling aan het individu en vindt vrije wil en persoonlijke vrijheid niet belangrijk. “Controle” staat gelijk aan “kwaad” omdat het probeert de kracht van een grote groep mensen te ondermijnen om alle macht vervolgens te concentreren in de handen van enkelen.

We hebben het in het bovenstaande uiteraard alleen over volwassenen. Voor (kleine) kinderen is het nodig dat er bepaalde controles zijn voor hun welzijn en veiligheid. Dat heet goed ouderschap. Om volwassenen te behandelen als kinderen en hen te proberen te controleren zoals een ouder dat met een kind zou doen is onrechtvaardig en destructief.

Hier volgen enkele voorbeelden van “controle” afgezet tegen “empowerment”.
Iemand die anderen leert hoe je een tuin moet aanleggen om daarin je eigen groenten te telen is bezig met “empowerment” en daarom is het “goed”. Iemand die probeert om mensen in een programma te krijgen zoals het Amerikaanse “foodstamps” (voedselbank) is bezig om ze afhankelijk te maken van de overheid, ze daarmee onder controle te brengen en dat is dus “slecht”.

Een school die leerlingen leert om voor zichzelf te denken en zich bezig te houden met kritisch en sceptisch denken over de wereld waarin ze leven is bezig met “empowerment” en is daarom “goed”. Maar, een school die haar leerlingen blinde gehoorzaamheid aan institutionele autoriteit onderwijst en hen de vrijheid ontneemt om voor zichzelf te denken, is bezig met het uitoefenen van controle en is daarom “kwaad”.

Iemand die een ander helpt om een succesvol bedrijf op te bouwen en daarbij winst te maken voor zichzelf en hun werknemers is bezig met “empowerment” en is daarom “goed”. Maar, een individu die ondernemerschap wil vernietigen, innovatie wil onderdrukken, kleine bedrijven wil straffen door onredelijke belastingen en beperkingen op te leggen is bezig met het uitoefenen van controle en is daarom “kwaad”.

Iemand die iemand anders leert om zichzelf te beschermen tegen gewelddadige misdaden middels het op een verantwoorde manier gebruiken van wapens om zichzelf te verdedigen is bezig met “empowerment” en is daarom goed. Maar, iemand die probeert om iedereen het recht op zelfverdediging te ontnemen en hen daardoor in de positie van weerloos slachtoffer te plaatsen in bezig met het uitoefenen van controle en is daarom “slecht”.

En dus, om te bepalen of iemand “goed” of “kwaad” is, kijk op welke positie van het touw je hem of haar kunt plaatsen. Als ze voornamelijk bezig zijn met de controle van anderen zijn ze over het algemeen “kwaad”. Als ze vooral bezig zijn met het sterker en krachtiger maken van anderen, dan zijn ze hoofdzakelijk “goed”.

Wanneer je dan iemand ergens op het stuk touw plaats, doe dit voorzichtig. Let niet teveel op mooie woorden, want er zijn genoeg gladde praters die pretenderen dat ze zich bezighouden met “empowerment”. Kijk vooral naar iemand’s daden, want er zijn er maar heel weinigen op deze wereld die zich daadwerkelijk bezighouden met het opvoeden en informeren van andere mensen om ze op die manier sterker en krachtiger te maken.

Bronnen:
Natural News
Niburu.co

 

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *