Het idee van een Organisch Gezondzijn Centrum

Gezondheid en WelzijnHet idee om een Organisch Gezondzijncentrum op te richten ontstond in het begin van de jaren negentig. Een periode waar de materiele welvaart met grote stappen vooruitging en de bomen tot in de hemel leken te groeien. Vreemd genoeg nam het aantal mensen dat met stress thuis zat in eenzelfde tempo toe. Hoe kon het zijn dat mensen die alles bezaten toch niet echt gezond en gelukkig waren? Wat was er aan de hand en nog belangrijker wat konden we hieraan doen?

Allereerst is een bezoek gebracht aan het CBS in Den Haag waar cijfers inzake de gezondzijnzorg verzameld en vastgelegd worden. Tot onze verbazing bleek al in 1990 dat tress 31,7% van de totale kosten in de gezondzijnzorg voor haar rekening nam; dit resulteerde in 17% van het ziekteverzuim en is oorzaak van 33,4% van arbeidsongeschikt zijn in Nederland. Het probleem is dus al langer aan de gang.

Gezondzijn en Welbevinden 2013

Stress is Het Signaal om in Actie te komen !

Deskundigen wisten echter te melden dat er na 1993 een versnelde toename van het aantal mensen met stress was gekomen en dat er steeds meer mensen bijkwamen – vooral de dertigers die aan chronische stress begonnen te lijden. Stress die dus niet weken of maanden maar zelfs jaren kan duren in de vorm van burn-out, overspannen zijn en depressie. Met deze basisgegevens begon de jarenlange zoektocht naar wat nu precies de oorzaak c.q. oorzaken waren van dit fenomeen dat in de gezondheidszorg zelf al als Volksvijand No.1 wordt betiteld.

Gezondzijn en Welbevinden 1

Op deze weg hebben wij honderden specialisten, deskundigen, anders denkenden, patiënten etc. gesproken, die allemaal zo hun eigen idee hadden over wat al dan niet de oorzaak was van dit fenomeen.

Jezelf Zijn heeft met Evenwicht te maken.

Er was echter een ding dat in alle gesprekken terugkwam en dat was dat wanneer je niet jezelf kunt zijn het evenwicht in lichaam, ziel en geest verstoord raakt en er zich allerlei rare symptomen in de vorm van verkrampingen beginnen voor te doen. Verkrampingen die ervoor zorgen dat het niet meer lekker stroomt in je leven.

Gezondzijn en Welbevinden 2013 Bovenaanzicht

Een Centrum voor het herstellen
van het Evenwicht In Jezelf,

Het herstellen van het evenwicht in al haar facetten is dan ook de grondslag van het Organisch Gezondzijncentrum zoals u dit hieronder zult vinden. Een centrum dat nog iedere dag Originele Ideeën uit de hele wereld binnenkrijgt over hoe wij dit evenwicht in- en om de mens duurzaam kunnen herstellen. Organische Gezondzijnzorg is dus een open groeiproces. Een groeiproces waar zowel onze medewerkers als gasten iedere dag aan bij kunnen dragen door hun actieve deelname.

Gezondheid en welzijn

Uiteindelijk hopen wij dan ook samen tot een nieuw Organisch model voor Gezondzijnzorg te komen. Een Organisch model dat mensen weer in staat stelt gezond en gelukkig van hun leven te genieten.

Geen Revolutie maar Evolutie in het bewustzijn,
Wat Nu Echt Gezond Zijn is.

Nb: Anno 2003 dreigen de kosten van stress meer dan 40% van het totale budget voor de gezondzijnzorg ad. 52 miljard euro in te gaan nemen. 12 van de 100 bezoeken aan de huisarts hebben te maken met stress (bron: psychowijzer.nl, 2008) Wanneer we in dit tempo doorgaan en niets reguliers lijkt een andere kant op te wijzen, zit de helft van Nederland rond 2015 ziek thuis met iets wat volgens de meeste mensen alleen maar tussen de oren
zit.

Gezondzijn en Welbevinden

NRC-Next 30 augustus 2012

“Negentig procent van alle nieuwe medicijnen levert niet of nauwelijks klinisch gezondheids-voordeel op.”

 

De Volkskrant, zaterdag 24 november 2012

“De arbeidsmarkt levert steeds meer zieke mensen af. Het voortdurend moeten “managen” van “je eigen merk” eist zijn tol schrijft Rutger Bregman”

 

Gezondzijn en Welbevinden 28 november 2012

“Maken flexwerken, de 24 uurs economie en (mobiele) social media verslavingen ons ziek door eenzaamheid, onzekerheid, verwarring en gebrek aan direct menselijk contact?”

 

Youp van ‘t Hek over Gezondheid en Welbevinden 2 januari 2013

“Voor ik aan dit stukje begon, vielen mijn ogen dicht en heb 3 gitzwarte koppen koffie tot me genomen om wakker te blijven, zoals ik gisteren 14 biertjes dronk in de kroeg om vrolijk te zijn. Is dat Doping? JA …dat is doping.

Ik combineer de drank en de koffie met mijn dagelijkse dosis Prozac en nog een stuk of wat euh… Antidepressiva! Is Antidepressiva doping? Jaa, Antidepressiva is doping om het leven vol te houden.

 

Bron:
denieuwedokters.nl Organisch Gezondzijn Centrum

Gerelateerd:
> De Natuurlijke Apoheek
> Farmaceutisch bedrijf Merck erkent kankervirussen in vaccins
> E-Book over Gezonde Voeding

 

cropped-New-Logo-People2Gether-x-small.jpg

 

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *