Eenvandaag ‘Complot or not’ serie is complete flop

© Sjoerd Fennema

Eenvandaag is een serie gestart over complottheorieën. Sjoerd Fennema deed in zijn aankondiging op 2 augustus alsof complotdenkers dusdanig wantrouwend tegenover de mainstream media staan, dat het onmogelijk is ze zelf te interviewen. Ik ben wel eens benaderd door de NOS, maar niet door de NPO voor deze serie en het lijkt er dan ook op dat het veiliger is om de écht kritische schrijvers maar liever niet te noemen of in de uitzendingen te halen. Stel je voor dat elk argument dat aangehaald wordt onderuit gemaaid wordt! En ik kan u vertellen dat dat weinig moeite zou kosten nu ik alle series van deze NPO reeks heb bekeken. Maar het draait natuurlijk vooral om de subliminale boodschap in de serie, namelijk de programmering van de term ‘complottheorieën‘.

Het gaat er vooral om dat de kijker geprogrammeerd wordt met het idee dat kritisch nadenken synoniem staat voor ‘complotdenken‘ en door de betrouwbare expert kaart te spelen moet kritisch nadenken afgespiegeld worden tot iets wat je wel serieus moet nemen, maar wat je maar beter aan de experts over kunt laten. En wie zijn de experts? Natuurlijk de sociologen, psychologen en onderzoekswetenschappers die daarvoor zijn opgeleid en natuurlijk de media. Daarom zien we Sjoerd Fennema tijdens de serie ook door een archiefruimte lopen, om de subliminale boodschap in te prenten dat er heel veel documentatie en onderzoek naar dergelijke onderwerpen gedaan moet worden, wil je er iets zinnigs over kunnen zeggen. En dat kunnen “eenvoudige bloggers” en “fanatici” op social media niet. “Laat het onderzoeken en nadenken aan de experts over en vertrouw op ons de media“.

Eenvandaag laat dus “experts” aan het woord die onderbouwen waarom iets geen complot is. We zien dezelfde experts opduiken die ingeschakeld worden tijdens reguliere journaaluitzendingen. Het punt is dat wanneer een expert beroepsmatig liegt hij dat in dit geval niet anders zal doen. Waar het gaat om bijvoorbeeld de uitzending ‘Aids – Tuskegee-syfilisonderzoek‘, zien we viroloog Ab Osterhaus en epidemioloog Roel Coutinho aan het woord. Niet voor niets zijn deze heren de spreekbuizen van de media als er weer ergens een virusuitbraak is. Heeft u ooit de slager zijn eigen vlees zien afkeuren? Maar gelukkig laat de NPO ook zien dat er wel degelijk bewezen complotten zijn. “Kijk eens wat voor betrouwbare slager wij zijn“. De coup in 1953 in Iran zou door de CIA georganiseerd zijn. Het is altijd de strategie van de media om hele oude complotten van de plank te halen. “Dat is generaties terug en toen gebeurde dat nog wel eens, maar tegenwoordig niet meer” zo is de onderliggende boodschap. Bovendien is het een complot dat helemaal niet zo slecht was, want het was nu eenmaal noodzakelijk om die slechte leider uit de weg te ruimen. Kortom, complotten worden alleen gesmeed als het echt nodig is om kwade krachten tegen te gaan. En overheden geven soms oude complotten toe, zoals in het geval van het het ‘Tuskegee experiment’; waarbij geëxperimenteerd werd met het verloop van syfilis onder zwarte mannen. Een regeringsleider, in dit geval was dat Bill Clinton, gaat dan even zwaar door het stof, zodat hij een geloofwaardigheids boost krijgt. Dat alles onder het mom van ‘vroeger gebeurde dat soort dingen wel, maar tegenwoordig zijn we open en eerlijk‘. Wat een heerlijke mind fuck legt Eenvandaag toch neer met deze serie. Sorry Sjoerd, maar hier prikt iedereen toch gewoon doorheen.

In de uitzending waarin de coup op Iran (die natuurlijk “zeer goed gedocumenteerd” is) van de plank wordt getrokken onder het mom van ‘zie je wel hoe eerlijk wij zijn’, wordt ook de vrijmetselarij genoemd. In die uitzending zien we genoemd hoe de vrijmetselarij slachtoffer werd van de grote zuivering door Adolf Hitler. U kunt dat een beetje vergelijken met wat we nu zien in Turkije met de Gülen beweging. Om te beginnen laat Sjoerd Fennema zien dat er niets geheimzinnigs is aan de vrijmetselarij: “Je kunt er immers zo naar binnen lopen en je krijgt een rondleiding.Er vinden wel wat onschuldige ritueeltjes plaats, maar het is vooral een leuk clubje voor mannen die veel goede dingen doen.” Wat Hitler deed met de vrijmetselarij, is eigenlijk vergelijkbaar met wat de Turkse president Erdogan nu met de Gülen beweging doet. Hitler rolde alle vrijmetselaarsbewegingen op. Dat was een zuivering die ertoe moest leiden dat hij dictatoriale macht kreeg. En daarvoor heb je een zondebok nodig. Wat is er mooier dan een zondebok uit eigen gelederen te lanceren? Fetullah Gülen was Erdogans leermeester, maar na de recente coup is Recep Tayyip Erdogan fanatiek op jacht naar de Gülen beweging. In de toplagen zijn de heren op de hoogte van het spel dat gespeeld wordt. De onderste rangen worden opgeofferd. Datzelfde deed Adolf Hitler. De zondebok en de zuivering zijn nodig voor de bühne, omdat het beeld richting de mensenmassa geschetst moet worden dat het gevaar groot is en er dus drastische maatregelen nodig zijn. Zo lanceer je je eigen dictator. En zoals Hitler zelf lid was van het Thule genootschap (een aristocratisch vrijmetselaars genootschap opgericht door Baron Rudolf von Sebottendorf) en uiteindelijk anti vrijmetselarij werd, was Erdogan een telg van Fetullah Gülen en ontstond daar ogenschijnlijk ook een breuk. Zoals Hitler zich tegen zijn eigen nest keerde, doet Erdogan dat nu ook. Dat is gebaseerd op het spel van ‘Problem, Reaction, Solution‘. Je creëert zelf het probleem, de reactie is ‘boosheid onder het volk‘ en de oplossing is een radicale zuivering; wat de weg vrijmaakt voor een snelle greep naar de dictatoriale macht. Daarom lijkt de periode van voor de tweede wereldoorlog ook zo sprekend op wat zich nu in Turkije afspeelt en daarom voorspel ik ook dat Turkije Europa over zal nemen.

En als slagroom op het toetje wordt door ‘expert’ Willem Post uitgelegd dat het best begrijpelijk is dat er gedacht wordt dat 911 een complot was. Het zou de trots van Amerikanen krenken dat ze met zo’n chirurgische precisie op eigen bodem aangevallen zouden zijn door een stelletje terroristen. “Dat is voor niemand te bevatten en al helemaal niet voor trotse Amerikanen. Daar moet wel iets achter zitten“, zo stelt hij. De instorting van gebouw 7 (dat niet geraakt werd door vliegtuigen) wordt er wel bijgehaald, maar de echte bewijzen die aantonen dat 911 een inside job was, worden niet genoemd. Die leest u in dit artikel, maar daar zal Sjoerd Fennema nooit naar verwijzen. Wat hij wel doet is deze meneer Post spreektijd geven om hem de indruk te kunnen laten wekken dat er veel geld te verdienen valt met complotsites en het geven van lezingen. Daarnaast zou er binnen de overheid een groep ultra conservatieven zijn die 911 als een Pearl Harbor wilde gebruiken om meer budget voor defensie los te maken. Wat natuurlijk zuivere perceptie management van de hiertoe goed opgeleide Sjoerd Fennema is, om af te leiden van het Pearl Harbor effect dat nodig was om ‘the war on terror‘ onder George Bush junior te kunnen starten. Er zouden berekeningen zijn gemaakt dat er wel tienduizenden mensen in een dergelijk complot betrokken zouden moeten zijn. En er zou geen enkel bewijs voor een complot boven water gekomen zijn. Nou meneer Fennema: beide stellingen zijn te bewijzen onjuist. Het is een NLP techniek om zaken te stellen als ‘waarheid’ om het zo in de hoofden van de kijkers te kunnen prenten. Het enige wat Sjoerd Fennema dan ook doet, is ‘vooral niet naar de bewijzen kijken’ (die aantonen dat er sprake was van een inside job). En natuurlijk wordt het stigma neergezet dat internetonderzoekers ‘eenzaam op hun zolderkamertje’ zitten en overweldigd worden met informatie. En met dat laatste heeft men een punt; je wordt overweldigd met informatie. Zoals ik al eerder schreef hebben de geheime diensten er inmiddels voor gezorgd dat de alternatieve media barst van de websites die ervoor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet; gecombineerd met een hoop desinfo. De onderliggende boodschap is natuurlijk: begin er maar niet aan en blijf lekker bij ons; de betrouwbare onderzoekers (zie de lange rij archiefkasten waar Sjoerd Fennema doorheen wandelt). De boodschap is: blijf bij de mainstream media, vertrouw ons.

Last but not least wordt de Holocaust kaart getrokken. Dat zou een complot zijn dat zo groot was dat mensen het niet wilden zien. Maar meneer Fennema is dat niet wat Hitlers propaganda minister Goebbels zelf al zei? “Als je een grote leugen vertelt en vaak genoeg herhaalt, zullen mensen het uiteindelijk geloven. Men kan de leugen zolang volhouden als nodig is, om de staat te beschermen tegen de politieke, economische en militaire consequenties van deze leugen. Daarom is het van vitaal belang voor de staat om al haar macht te gebruiken om afwijkende meningen te onderdrukken. De waarheid is de doodsvijand van de leugen, en dus is de waarheid de grootste vijand van de staat.” Is dat niet exact de reden dat er zoveel energie gestoken is in het optuigen van deze gehele documentaire reeks van de NPO? Ik zeg: Question authority think for yourself!

linkvermeldingen: complot.eenvandaag.nl

 

 

Bron: beyondthematrix.nl

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *